• DNHBB
  • DNHBB
 

14 maart 2013

Het proces van bier brouwen is een proces van geduld.

200 Uitgeester Duiveltje halsetiketOp 12 januari 2013 is het eerste Uitgeester Duiveltje in onze eigen brouwerij gebrouwen. Daarna volgt er een proces van eerste gisting, lagering, bottelen, etiketteren en tenslotte nog een aantal weken in de warme kamer voor nagisting op de fles.

 

Degene die ons ook op de Facebook volgen (www.facebook.com/dnhbb) hebben al eerder kunnen lezen dat het eerste Uitgeester Duiveltje op 22 februari 2013 is gebotteld. Dit keer niet alleen in 33 cl flesjes maar ook in 75 cl beugelflessen (leuk als cadeautje). Voor deze beugelfles is een groter etiket en een speciaal halsetiket (verzegeling) ontworpen.

 

400 Uitgeester Duiveltje 75 cl

 

 

 

De bottellijn is nu helemaal compleet. We zijn heel blij met de komst van de etiketteermachine (eind januari); een stuk sneller dan met de hand. De 33 cl flesjes gingen heel soepel door de machine. Zet ze maar de band en alles gaat automatisch. Dat is toch een andere verhaal met de 75 cl beugelfles. Je wilt het etiket precies onder de beugel hebben. Dan is het nog heel goed uitkienen hoe je de fles in de machine zet. Al doende leert men en lukte het steeds beter. Toch kan niet alles met de etiketteermachine worden gedaan; de halsetiketten (verzegeling) moeten allemaal met de hand.

 

 

Inmiddels heeft het Uitgeester Duiveltje bijna 3 weken in de warme kamer gestaan. Tijd om te testen. Heel spannend.... zou het gelukt zijn om het Uitgeester Duiveltje wat meer mondgevoel te geven? We zijn blij verrast met het resultaat: de smaak is uitstekend en blijft lekker lang hangen. Dit is precies wat we wilden bereiken. Fantastisch!

 

 

 

 

Het eerste Uitgeester Duiveltje uit eigen brouwerij is een feit!

Vanaf de eerste keer brouwen zijn we continue verder gaan brouwen. De gist- en lagertanks worden ten volle benut. Tot nu toe hebben we de verkoop wat tegen moeten houden. We hadden niet genoeg bier om nog meer verkooppunten te kunnen leveren. Nu de productie goed op gang is gekomen, kunnen we meer aan.

 

Heeft jouw slijter, jouw favoriete café of restaurant interesse om ons bier in het assortiment op te nemen? Laat het ons weten!

 

 
 
 

                                                                           

dnhbb logo clean small