• DNHBB
  • DNHBB
 

400.tanks

 

Zo nu en dan hebben we in onze brouwerij capaciteit over.

Dit betekent dat er naast ons eigen assortiment ruimte is om ook andere bieren te maken.

 

Je kan dan denken aan:

  • Een bier voor een huurbrouwerij
  • Een bier in opdracht (zonder recept)
  • Een bier in opdracht (met recept)

 

Zie ook: Wil je eigen bier (laten) brouwen?

20130409.gist en lagertanks 400

 

 

Nadat het brouwen klaar is en de wort is gekoeld, dan komt het aller belangrijkste: het vormen van de alcohol.

 

Dit gebeurt in de gistingstank, vervolgens gaat het bier minimaal nog 3 weken in één van de lagertanks.

 

400.bottellijn

 

Nadat het bier ruim voldoende heeft gelagerd, wordt het bier gebotteld. Oftewel: het vullen van de bierflessen (of fusten).

 

We gebruiken daarvoor:

 

- een vulmachine

- een kroonkurkapparaat

- een etiketteermachine

 

 

Begin 2013: de brouwerij van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij is klaar voor productie!

Tijd voor een korte rondleiding:

 

(2015: inmiddels is de capaciteit flink toegenomen, nu 12 tanks)

 

 

Er zijn flink wat uren, dagen, weken, maanden gewerkt in de bedrijfsruimte van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij om deze productieklaar te maken. Alles hebben we zelf, met hulp van vele vrienden, gedaan. We zijn enorm trots op het resultaat!

De ruimte is nu gereed voor de productie !

 

Alles is zo mooi geworden dat je bijna vergeet hoe we ook alweer zijn begonnen.

Het is een ware metamorfose geworden!

 

Kijk maar naar onze voor en na foto's:

 

We willen een bierbrouwerij starten, dan moet er ook een naam komen. Maar welke?

Lees in onze blog hoe wij aan de naam De Noord-Hollandse Bierbrouwerij komen: De naam van de bierbrouwerij

800.reclamebord

 
 
 

                                                                           

dnhbb logo clean small