• DNHBB
  • DNHBB
 

31 december 2012

Zoals je al eerder hebt gelezen zijn de brouwketel, filterkuip en gistingstanks binnengekomen.

We krijgen nu van veel mensen te horen: Ah, nu kunnen jullie beginnen met brouwen.

 

Nou..... bijna....

 

Wat hebben we na de komst van deze apparatuur gedaan?

 

1.

 

De brouwketel verder opgebouwd:

 

- de kraan bevestigd

- het electrasnoer bevestigd en aangesloten op de krachtstroom (met een extra beveiliging)

 

2.

 

PC210083

 

 

 

De gistings- en rijpingstanks verder opgebouwd:

 

- het mangat aan de voorkant van de tanks dicht gemaakt met de bijbehorende deksels

- diverse kranen bevestigd

- over- en onderdrukventielen bevestigd

 

 

 

 

 

3.

 

Voor het overpompen van het bier naar de verschillende ketels en tanks is een pomp en slangen nodig:PC260147

 

 

- de pomp is qua gewicht nogal zwaar: daar hebben we een verrijdbaar karretje voor gemaakt.

- de slangen zijn op maat gemaakt en voorzien van de benodigde slangtuiten en koppelstukken.

 

 

4.

PC290159

 

 

 

De moutmolen is nu ook binnengekomen. Een belangrijk onderdeel van het bierproces.:

 

- de moutmolen hebben we op de bijbehorende staander geplaatst.

- wielen onder de moutmolen geplaatst

 

 

 

5.

 

PC260099

 

 

 

Na het bottelen moet het bier op "kamertemperatuur" nagisten op de fles.

Om de hele productieruimte te verwarmen voor een paar pallets is een kostbare zaak.

Daarom maken we een "warme kamer" die volledig geïsoleerd is.

 

 

 

 

 

 

PC260126

IMG 0249

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

 IMG 0253

 

 

 

Tijdens het brouwproces is het makkelijker dat de filterkuip hoger staat.

De wort (= de vloeistof die na het maischen en filtratie over blijft) kan dan, zonder gebruik te maken van een pomp, uit de filterkuip lopen.:

 

- een frame voor de filterkuip is door een professional van Bezo in Uitgeest in elkaar gelast.

 

 

 

 

7.

 

En nog allerlei andere klussen:

 

- de beveiliging van de capsuleermachine is verbeterd.

- nog meer stopcontacten aangelegd voor de verschillende apparatuur.

- de brandblussers op de juiste plaats opgehangen.

- de ingrediënten, schoonmaakmiddelen, flessen, kroonkurken enz... kortom alles wat nodig is voor het brouwproces besteld.

 

Kortom.... we zijn er bijna  klaar voor om te beginnen met brouwen....

 

 
 
 

                                                                           

dnhbb logo clean small